Menopauza nu este "baba cloanta" | Sublima

Blog

Atunci când viaţa ar trebui să fie mai liniştită şi mai serenă, apar neplăcerile menopauzei! Aflaţi cum puteţi trece uşor şi fără probleme peste această perioadă delicată din viaţa fiecărei femei.

Femeia este guvernată de fragilul echilibru hormonal şi de schimbările datorate diferitelor vârste ale feminităţii. De la turbulenta adolescenţă în care hormonii pornesc un adevărat iureş în corpul tinerelor fete pentru a le pregăti pentru deplinătatea femeii, trecând prin perioada în care femeia devine mamă şi până la uneori complicata menopauză, în viaţa femeii există un dans continuu al hormonilor.

Pe scurt despre menopauză

Menopauza reprezintă sfârșitul ciclului menstrual al unei femei și al fertilității şi are loc atunci când ovarele nu mai produc estrogen și progesteron şi menstruaţia a încetat deja de un an.

Menopauza începe în jurul vârstei de 51 de ani şi de la această vârstă se poate vorbi de menopauză naturală. Dar poate avea loc şi înainte de 40 de ani şi atunci se va numi menopauză prematură. Vârsta la care începe este dictată în general de genele fiecărei femei.

Simptomele încep odată cu dereglarea ciclului menstrual. Menstruaţia neregulată se poate menţine până la patru ani, după care se va opri de tot. În tot acest timp s-ar putea să aveţi şi una sau mai multe simptome ca: modificări ale dispoziție, libido scăzut, bufeuri, transpiraţie, bătăi rapide de inimă, dureri de cap, uscăciune vaginală sau probleme cu somnul.

Pentru a face faţă cu brio acestei perioade trebuie să urmaţi câteva reguli: să dormiţi suficient, să vă asiguraţi că aveţi o atmosferă răcoroasă noaptea şi sunteţi îmbrăcată cu o pijama subţire, peste care puteţi pune un jerseu fin, să vă îngrijiţi pielea cu creme mai grase (se usucă), să faceţi exerciţii de concentrare şi relaxare,  să aveţi o dietă variată şi bogată în nutrienţi, să păstraţi un jurnal al simptomelor şi să discutaţi des cu prietenele dumneavoastră!

Plantele – ajutor nepreţuit!

Multe femei apelează la tratamente hormonale pentru a ţine în frâu simptomele menopauzei. Din păcate însă, multe dintre acestea folosesc hormoni de sinteză care au efecte adverse cunoscute. Există însă numeroase plante care pot ameliora simptomele menopauzei şi le pot reda femeilor liniştea de care au atâta nevoie.

Dong Quai

Dong Quai a fost folosită în medicina tradițională chineză pentru tratarea afecțiunilor ginecologice pentru mai bine de 1200 de ani. Dong Quai crește nivelurile de estrogen prin înlocuirea hormonilor naturali cu hormoni de plante numiți fitoestrogeni. Este excelentă pentru reglarea menstruaţiei, poate restabili echilibrul hormonal și ușurează multe simptome ale menopauzei.

Cimcifuga (black cocosh)

Cimcifuga este una dintre cele mai puternice plante când vine vorba despre ameliorarea bufeurilor! Planta este deseori folosită pentru a trata simptomele hormonale ale femeilor, inclusiv sindromul premenstrual (PMS), crampele menstruale și simptomele menopauzei. Cimcifuga este utilizată  astăzi pe scară largă. Guvernul german a aprobat-o deja ca o alternativă de prescripție la terapia hormonală.

Kudzu

Kudzu este o altă planta folosită de sute de ani de medicina tradiţională chineză, pentru o gamă întreagă de afecţiuni. Într-un studiu efectuat de o agenție guvernamentală din Thailanda, unui grup de femei i-a fost administrat kudzu și unui alt grup i-au fost administraţi estrogeni conjugați. La sfârșitul studiului s-a constatat că nivelurile hormonale erau aproape aceleaşi şi astfel s-a concluzionat că planta poate ameliora simptomele menopauzei fără efectele secundare periculoase ale hormonilor de sinteză.

Lemn dulce

Un studiu din 2012 efectuat pe 90 de femei a constatat că cele care au luat capsule cu extract de lemn dulce au raportat scăderea frecvenței și severitatăţii bufeurilor. Un alt studiu efectuat în 2014 a constatat că femeile care au luat suplimente de lemn dulce au raportat o durată mai scurtă a bufeurilor.

Echilibrare hormonală deplină

Fiecare plantă din cele descrise are puterea de a ameliora unele dintre simptomele menopauzei. Noi vă propunem însă Sublima HormonBalace 45+, un produs 100% natural, o reţetă originală Dacia Plant, bazată pe un regal de plante terapeutice:  dong quai, cimicifuga, kudzu, salvie, lemn-dulce şi ulei esenţial de roiniță.

Sublima Hormon Balance 45+ este un produs gândit special pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor menopauzei, prin echilibrare hormonală blândă. Hormon Balance 45+ ajută la reducerea stărilor neplăcute care apar la menopauză, reducerea numărului şi a intensității bufeurilor, încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii şi menținerea tonusului psiho-emoţional!