Supă de linte roșie cu cartof dulce | Sublima
Image Alt

Blog

Supa de linte roșie este atât de ușor de preparat pe cât este de gustoasă. Rețeta a fost făcută la Atelierul de gătit din cadrul programului Sublima ”Intră în costumul de baie în 30 de zile”, iar fetele au fost tare încântate de gustul ei dulce și consistența cremoasă, un adevărat deliciu.

Lintea este bogată în fibre vegetale benefice pentru organism și oferă sațietate.

Ingrediente

100 gr. ceapă roșie

2 căței de usturoi

20 gr. ulei de masline

250 gr. linte rosie spălată în prealabil

300 gr. cartof dulce

100 gr. roșii

1 linguriță chimion (semințe sau măcinat)

1 linguriță coriandru măcinat

1200 gr. apă

2 linguri de smântână sau lapte de cocos (opțional)

1 legatură coriandru proaspăt (sau pătrunjel verde)

Preparare

1. Puneți în blender ceapa și usturoiul și mărunțiți 5/ sec. la viteză medie-mare.

2. Adăugați uleiul, chimionul și coriandrul și selectați 3 min, viteza mică.

3. Adăugați toate celelalte ingrediente și selectați 20 min., viteza mică.

4. Puteți servi ca atare cu smântână de cocos și coriandru proaspăt pe deasupra.

Serviți imediat. Poftă bună!