Metode naturale de contraceptie | Sublima
Image Alt

Blog

Unul dintre cele mai mari drepturi câştigate de femei în lumea modernă este acela de a decide asupra propriului lor corp, de a decide când şi dacă doresc să aibă copii.

Promovarea metodelor de contracepţie a dus la o planificare familială justă şi la un număr mai mare de copii doriţi şi iubiţi!

Contraceptive moderne

Astăzi metodele de contracepţie au evoluat şi avem  la dispoziţie atât instrumente de contracepţie (diafragme, sterilet, prezervativ), cât şi o gamă largă de contraceptive medicamentoase (anticoncepţionale orale). Acestea din urmă sunt bazate pe o combinaţie de hormoni, estrogen şi progestin, care împiedică ovulaţia şi inhibă mişcarea spermatozoizilor.

Un alt tip de anticoncepţionale este cel bazat doar pe progestin care funcţionează prin îngroşarea peretelui cervical şi împiedicarea fixării ovulului. Uneori poate împiedica şi ovulaţia. Ambele tipuri de contraceptive sunt eficiente dacă sunt folosite aşa cum este indicat, având o rată de împiedicare a sarcinii de 95-98%.

Contraceptivele continuă să rămână un subiect sensibil, fără a da răspunsuri radicale privitoare la pericolele pentru sănătate. Au o mulţime de beneficii pentru femei, fiind printre cele mai sigure şi la îndemână metode de contracepţie şi, de cele mai multe ori, acestea sunt singurele care contează.

Cu toate acestea, pilulele contraceptive au o serie de efecte adverse, este drept, rare, dar pe care este bine să le cunoaştem.

Controlul sarcinii prin pilule funcționează prin prevenirea ovulației, astfel încât nu există ovule produse pe care sperma să le fertilizeze și sarcina nu poate astfel să apară. Acest lucru are ca rezultat un ciclu anormal, deoarece contraceptivele aduc un aport de hormoni sintetici în ciclul natural de ovulaţie.

Unele studii au pus în evidenţă câteva riscuri ale pilulelor contraceptive. Estrogenul a fost legat de creşterea factorilor de coagulare din sânge şi poate creşte riscul de apariţie a cheagurilor (risc mai mare la femeile supraponderale). De asemenea, utilizarea pe termen lung a pastilelor a fost asociată cu creșterea plăcii de amiloid din artere, crescând riscul de probleme cardiace. Totodată, studiile au arătat că femeile care utilizează contraceptive au o densitate osoasă mai scăzută a celor care nu au utilizat niciodată anticoncepţionale.

Dacă doriţi să evitaţi riscurile asociate cu folosirea anticoncepţionalelor apelaţi la alte metode naturale (prezervativ, diafragme) şi  apelaţi la puterea plantelor medicinale.

Pentru că în Europa occidentală medievală, orice eforturi de stopare sau de prevenire a sarcinii au fost considerate imorale de către catolici, multe dintre cunoştinţele legate de plantele cu efecte contraceptive aproape s-au pierdut.

Metode naturale de prevenire a sarcinii

Plantele pot face minuni în prevenirea unei sarcini nedorite. Cel mai bine ar fi să cereţi ajutorul unui specialist în terapii naturiste atunci când alegeţi calea naturală de prevenţie, pentru a vă indica plantele cele mai bune pentru dumneavoastră şi modul exact în care le puteţi administra.

Iată în continuare câteva exemple de plante care ajută la prevenţia naturală a sarcinii.

Seminţe de morcov

Seminţele de morcov sălbatic sunt deosebit de eficiente şi dacă sunt luate după un act sexual neprotejat. Luaţi o linguriţă de seminţe de morcov imediat după act şi continuaţi timp de 7 zile.

Polygonum

Creşte peste tot în lume şi este bogată în rutină, quercetin şi acid galic, toate trei substanţe cunoscute pentru prevenţia sarcinii. Planta ajută la îngroşarea peretelui uterului şi prevenirea implantării ovulului.

Arbore de neem

Este folosit de sute de ani în India în scopuri medicinale şi cosmetice dar şi pentru controlul natural al naşterii. Planta ajută la scăderea motilităţii spermatozoizilor şi la prevenţia fertilizării.

Busuiocul cerbilor

Folosit de mii de ani de greci şi romani pentru controlul sarcinii, busuiocul cerbilor funcţionează prin promovarea menstruaţiei care are ca efect ulterior împiedicarea formării unei sarcini.

Nap indian

Această plante ajută la prevenirea sarcinii prin inducerea unei perioade menstruale mai lungi, ceea ce împiedică implantarea ovulelor timp de aproape 7 zile. În acest timp, poate exista contact sexual neprotejat.

Hrişca

Hrişca conține rutină, care nu permite implantarea ovulului. Planta stimulează creşterea endometrului, ceea ce face imposibilă creșterea embrionară.

Blue Cocosh

Este o plantă eficientă pentru controlul nașterii dar, cu toate acestea, are unele efecte secundare, şi ar trebui să fie consumată numai după o consultare adecvată cu medicul. Pentru controlul nașterii este folosită rădăcina, deoarece conține două substanțe care contractează uterul.

Ghimbir

Rădăcina de ghimbir are proprietăți emenagoge care împiedică femeile să rămână gravide și pregătesc corpul pentru debutul menstruației. Dacă aveți un test de sarcină pozitiv, ar trebui să evitați consumul de rădăcină de ghimbir în cantități mari, deoarece această plantă este cunoscută pentru efectele ei abortive.

Metodele naturale de contracepţie sunt eficiente atâta vreme cât sunt urmate la sfatul unui specialist în terapii naturiste. Combinaţia de prezervative naturale (neimpregnate cu spermicide) şi de plante medicinale cu efecte de prevenţie a sarcinii este o metodă eficientă şi naturală de prevenţie a unei sarcini nedorite.